Velkou předností bramborové kaše je, že ji mají rády malé děti i dospělí strávníci. Když ji navíc doplníte sýrem Manchego, získá ještě víc na své dokonalé krémovosti. Použít můžete nedávno uskladněné brambory a docílit lahodné podzimní přílohy.
K bramborové kaši většinou patří i maso. V našem receptu tomu nebude jinak. Chuťové buňky poškádlí masové kuličky, jež doplní vaše proteiny a pro zpestření budeme podávat s chimichurri – rychlou a jednoduchou argentinskou omáčkou, kterou stojí za to vyzkoušet.
Suroviny
Pro přípravu chimichurri budete potřebovat:
- Šálek čerstvé petržele
- 2 stroužky česneku, oloupané, rozdrcené
- Lžička sušeného oregana
- Lžíce červeného vinného octa
- ¼ lžičky chilli vloček
- 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř
Na masové kuličky budete potřebovat:
- Šálek strouhanky
- ¼ šálku plnotučného mléka
- ½ střední cibule nakrájené najemno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce petrželky, nasekané
- Lžíce kečupu
- Lžička cukru
- Lžička uzené papriky
- ½ šálku nastrouhaného sýra Manchego
- Vejce
- Sůl, pepř
- 450 g mletého jehněčího či hovězího masa
Na bramborovou kaši s Manchegem budete potřebovat:
- 1 kg brambor
- Šálek strouhaného sýra Manchego
- Šálek plnotučného mléka
- 5 lžic nesoleného másla, změklého
- 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- Větvička čerstvého oregana nebo špetka sušeného

Postup:
Chimichurri: do mixéru dáme kromě oleje všechny ingredience a pulzujeme do krásného nasekání. Pak postupně přidávejte olivový olej. Nakonec přidejte sůl a pepř.
Masové kuličky: Zapněte troubu na 200 °C. Smíchejte vše pro přípravu masových kuliček, kromě vajec a masa. Pak přidáme vajíčka a zamícháme. Nakonec vmícháme maso a tvarujeme kuličky. Pečeme 20 – 25 minut.
Bramborová kaše s Manchegem: Brambory uvaříme. V kastrolu smícháme mléko s rozmarýnem a oreganem. Ohřívejte na mírném ohni 7 – 10 minut. Pak rozmačkejte brambory, postupně přidejte teplé mléko, máslo a kaši nechte trochu vychladnout. Nakonec postupně vmíchejte nastrouhané Manchego. Kdyby byla kaše příliš horká, sýr se vám „srazí“ a kaše nebude krémová. Nakonec ochuťte solí a pepřem.
3 comments
https://coolzena.cz/schovejte-se-pred-horkem-do-lesu-letni-tipy-na-hotely-v-srdci-sumavy/
https://zenskymagazin.eu/bylinky-jsou-dlouhodobe-pravem-povazovany-za-zdravou-zivotni-podporu/
https://in-story.cz/pozor-toto-jsou-3-pravidla-spravneho-prani-o-kterych-jste-asi-netusili/