Neděle, 22 září, 2024
Home Magazín Milujete zdravou stravu? Víme, jaké suroviny musíte ochutnat

Milujete zdravou stravu? Víme, jaké suroviny musíte ochutnat

by No name
0 Komentář

Pestrá a vyvážená strava je naprostý základ spokojeného života. Potraviny přece jen slouží jako palivo a počátek tisíců důležitých procesů v našich tělech. Jíte zdravě nebo se o to alespoň snažíte? Víme, jaké suroviny si zamilujete!

Vyvážený poměr tří základních makroživin

Ze všeho nejdříve si musíte uvědomit, že zdravá strava neznamená hladovění ani vynechávání některé z důležitých makroživin – bílkovin, sacharidů a tuků. Právě tyto tři látky jsou extrémně důležité pro zdravý a udržitelný životní styl. Lidé s nadváhou mívají často problém s přijímáním dostatečného množství proteinů. S tímto problémem snadno pomohou poctivé proteinové přípravky, které do sebe dostanete raz dva. V průběhu diety vás nadchnou i low-carb tyčinky. Diabetici by měli sáhnout raději po DIA sladkostech.

Chcete-li omezit příjem energie, ale máte rádi sladké, mrkněte se na čekankové sirupy (také známé jako čekanková sladidla). Tato umělá sladidla neobsahují žádné kalorie, ale i přesto perfektně osladí jakýkoliv pokrm či nápoj. Co se týče dobrůtek, za zmínku stojí také kávoviny, případně chlebové směsi. Máte opačný problém a snažíte se spíše přibrat nějaký ten kilogram? Pak vyzkoušejte sílu ořechových krémů. Ty jsou plné zdravých tuků, sacharidů i celé řady vitamínů a minerálů. Slouží jako perfektně zdroj energie.

Myslete také na vitamíny a minerály

Zdravá strava není pouze o makroživinách. Myslete i na mikroživiny – především vitamíny a minerály. Právě jejich absence vede k celé řadě civilizačních onemocnění. V tomto ohledu je dobré spolehnout se na přírodní doplňky stravy. Ty najdete třeba na webových stránkách oblíbeného e-shopu se zdravou stravou – 4Slim. Tam na vás čekají stovky chutných a poctivých surovin, které podpoří vaši snahu.

Další články autora

Zanechat komentář

Lifestyle magazín Pro Ženu, vám poradí s módou, krásou a zdravím. Nechte se inspirovat příběhy impozantních žen a najít tipy na výlety, vaření a zábavu., Pak je magazín Pro Ženu ten pravý časopis pro vás!

@ od roku 2008 – vytváříme weby a publikujeme Komerční články