Neděle, 22 září, 2024
Home Rady a Návody Dětská elektrická autíčka na ovládání jsou bezpečná

Dětská elektrická autíčka na ovládání jsou bezpečná

by No name
3 comments

Elektrická autíčka jsou v posledních letech nesmírně populární. Děti je milují, na rozdíl od jiných vozítek totiž nemusí vynakládat žádnou námahu na pohyb. Jízda v elektrickém autíčku je velká zábava, která ovšem přináší i poučení. Děti rozvíjí motorické a prostorové dovednosti, učí se samostatnosti a rozvíjí pocit nezávislosti.

Dětské elektrické čtyřkolky, autíčka nebo traktory nejezdí příliš rychle. Pořád jde o hračky a jako rodiče nad nimi máte plnou kontrolu. Dodávají se s dálkovým ovládáním, takže sami nastavujete, kam děti pojedou.

Bezpečnost především

Kvalitní elektrická autíčka pro děti jsou navržena zejména s ohledem na pohodu a bezpečí dítěte. Mají řadu vestavěných bezpečnostních prvků, jako jsou bezpečnostní pásy a pokročilé systémy dálkového ovládání. Dítě si tedy již odmala osvojí základní zásady jízdy v autě, třeba že si musí zapnout bezpečnostní pás.

V autíčku obvykle bývá nějaký ovládací prvek, který může změnit například směr jízdy, případně rychlost. Pomocí dálkového ovládání to ale jako rodič můžete korigovat.

Autíčka na ovládání jsou skvělá pro menší děti

Elektrická autíčka pro menší děti mají obvykle nižší výkon, kolikrát jen jeden motor, a především dálkové ovládání. Pro děti ve věku zhruba do čtyř let by mohlo být příliš složité pochopit koncept pedálu. Zároveň nemají motorické dovednosti potřebné pro bezpečné řízení. Právě tady je opodstatněné dálkové ovládání. Ostatně i rodič by se mě na začátku naučit, jak udržovat elektrické autíčko a jak ho ovládat. Lepší je trénovat prvně bez dítěte.

Naopak pro starší děti se víc hodí autíčka, která mohou samy ovládat. Pouze sedět v autíčku a nechat se vozit od rodičů by pro ně nebylo příliš záživné.

Na různé typy elektrických vozítek pro děti se můžete podívat na webu BezvaZbozi.cz. Ceny těchto hraček nejsou až tak vysoké, jak si pravděpodobně myslíte.

Další články autora

3 comments

Zanechat komentář

Lifestyle magazín Pro Ženu, vám poradí s módou, krásou a zdravím. Nechte se inspirovat příběhy impozantních žen a najít tipy na výlety, vaření a zábavu., Pak je magazín Pro Ženu ten pravý časopis pro vás!

@ od roku 2008 – vytváříme weby a publikujeme Komerční články