Neděle, 22 září, 2024
Home Rady a Návody Jak podpořit zdraví jater z pohledu celostní medicíny

Jak podpořit zdraví jater z pohledu celostní medicíny

by admin
0 Komentář

Systém jater a žlučníku v dnešní době potřebuje velkou podporu. Co tomuto systému škodí a čím můžete jeho zdraví podpořit? Na to se podíváme v tomto článku. 

Jaký úkol mají játra v našem těle

Játra jsou v podstatě takovým patronem našeho těla. Jejich úkolem je skladovat a doplňovat vitamíny a minerály. Zároveň čistí krev od všeho, co by tělu mohlo ublížit. Rovněž přispívají k trávení potravy a uchovávají energii. 

Nicméně aby játra dokonale plnila svou funkci, je potřeba o ně vhodně pečovat. Díky tomu se budeme cítit skvěle a mít dobrou náladu. Také naše tělo nebude mít tendenci zadržovat vodu a přibírat na váze.

TIP: Zjistěte více o souvislosti jater a tradiční čínské medicíny

Strava ovlivňuje zdraví našich jater

Naše současná nejběžnější strava je pro naše játra velkou zátěží. Už dávno je doba, kdy lidé jedli spíše střídmě a téměř bez tuků. V dnešní době se člověk skoro až diví, co všechno naše tělo dokáže ustát. Navíc současná strava obsahuje velké množství chemických látek, které jsou v určitém slova smyslu pro tělo jedovaté. 

Pokud se taková látka dostane do těla, je potřeba ji z krve vyfiltrovat, a poté chemicky přeměnit na látku, která již nijak neškodí. A samozřejmě k tomu tělo vydá obrovské množství energie. 

Játra trpí jídly z fastfoodů, sýry, smetanovými omáčkami, instantními pokrmy a mnoha dalšími jídly. Tyto faktory zpomalují jejich funkci. Proto je velmi důležité myslet na to, co jíte.

Více informací o přístupu celostní a čínské medicíny najdete na www.netradicni-medicina.cz

Další články autora

Zanechat komentář

Lifestyle magazín Pro Ženu, vám poradí s módou, krásou a zdravím. Nechte se inspirovat příběhy impozantních žen a najít tipy na výlety, vaření a zábavu., Pak je magazín Pro Ženu ten pravý časopis pro vás!

@ od roku 2008 – vytváříme weby a publikujeme Komerční články