Připravte masové kuličky s manchegovou bramborovou kaší a potěšte celou rodinu

Velkou předností bramborové kaše je, že ji mají rády malé děti i dospělí strávníci. Když ji navíc doplníte sýrem Manchego, získá ještě víc na své dokonalé krémovosti. Použít můžete nedávno uskladněné brambory a docílit lahodné podzimní přílohy.

K bramborové kaši většinou patří i maso. V našem receptu tomu nebude jinak. Chuťové buňky poškádlí masové kuličky, jež doplní vaše proteiny a pro zpestření budeme podávat s chimichurri – rychlou a jednoduchou argentinskou omáčkou, kterou stojí za to vyzkoušet.

Suroviny

Pro přípravu chimichurri budete potřebovat:

  • Šálek čerstvé petržele
  • 2 stroužky česneku, oloupané, rozdrcené
  • Lžička sušeného oregana
  • Lžíce červeného vinného octa
  • ¼ lžičky chilli vloček
  • 1/3 šálku extra panenského olivového oleje
  • Sůl a pepř

Na masové kuličky budete potřebovat:

  • Šálek strouhanky
  • ¼ šálku plnotučného mléka
  • ½ střední cibule nakrájené najemno
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 2 lžíce petrželky, nasekané
  • Lžíce kečupu
  • Lžička cukru
  • Lžička uzené papriky
  • ½ šálku nastrouhaného sýra Manchego
  • Vejce
  • Sůl, pepř
  • 450 g mletého jehněčího či hovězího masa

Na bramborovou kaši s Manchegem budete potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • Šálek strouhaného sýra Manchego
  • Šálek plnotučného mléka
  • 5 lžic nesoleného másla, změklého
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • Větvička čerstvého oregana nebo špetka sušeného

Postup:

Chimichurri: do mixéru dáme kromě oleje všechny ingredience a pulzujeme do krásného nasekání. Pak postupně přidávejte olivový olej. Nakonec přidejte sůl a pepř.

Masové kuličky: Zapněte troubu na 200 °C. Smíchejte vše pro přípravu masových kuliček, kromě vajec a masa. Pak přidáme vajíčka a zamícháme. Nakonec vmícháme maso a tvarujeme kuličky. Pečeme 20 – 25 minut.

Bramborová kaše s Manchegem: Brambory uvaříme. V kastrolu smícháme mléko s rozmarýnem a oreganem. Ohřívejte na mírném ohni 7 – 10 minut. Pak rozmačkejte brambory, postupně přidejte teplé mléko, máslo a kaši nechte trochu vychladnout. Nakonec postupně vmíchejte nastrouhané Manchego. Kdyby byla kaše příliš horká, sýr se vám „srazí“ a kaše nebude krémová. Nakonec ochuťte solí a pepřem.

Related posts

Kvalifikační kurz pro pracovníky v sociálních službách je stále žádanější

Jak se připravit na přijímačky na střední školu? Máme pro vás řešení!

Stylové batohy do školy pro malé i velké školáky