Neděle, 22 září, 2024
Home Rady a Návody Proč (ne)nakupovat na Shein?

Proč (ne)nakupovat na Shein?

by admin
0 Komentář

Společnost Shein je jedním z nejrychleji rostoucích internetových prodejců módy na světě. Byla založena v roce 2008 a nabízí široký sortiment cenově dostupného a stylového oblečení, doplňků a obuvi pro muže i ženy. Vyplatí se na Shein nakupovat a jaká je kvalita prodávaného zboží?

Společnost Shein se od ostatních prodejců módy odlišuje tím, že se zaměřuje na tvorbu módních kousků, které jsou pro zákazníky velmi dostupné. Díky tomu mohou nakupující udržet krok s aktuálními trendy, aniž by museli překročit svůj rozpočet.

Společnost navíc nabízí bezplatnou dopravu při objednávkách nad 49 dolarů a také bezplatné 14denní vrácení zboží pro ty, kteří nejsou se svou objednávkou zcela spokojeni. Kromě širokého výběru módních kousků nabízí Shein zákazníkům také jedinečný zážitek z nakupování online.

Prostřednictvím aplikace Shein si zákazníci mohou prohlížet všechny své oblíbené výrobky a také najít exkluzivní slevy a propagační akce. Nabídka zboží je opravdu obrovská, takže si v ní vybere určitě každý. Slevy na módu dalších značek lze nalézt i v prostředí magazínů pro ženy, například prostřednictvím kuponů Marianne.

Nakupovat na Shein lze i česky

Při nakupování na Shein lze narazit téměř na vše od základních a elegantních kousků pro každodenní nošení, jako jsou svetry, halenky a džíny, až po kousky pro zvláštní příležitosti. V nabídce sportovního oblečení, oblečení pro volný čas, spodního prádla a plavek si vybere určitě každý. Příznivé ceny znamenají výhodu i pro rodiče, kteří se snaží svým teenagerům splnit přání k narozeninám v podobě oblečení.

Navíc se zde prodávají i oděvní doplňky, jako jsou klobouky, šály, pásky, sluneční brýle a tašky. Shein nabízí také řadu obuvi, od kozaček a výrazných sandálů až po pohodlné tenisky a pastelové lodičky. Kromě oděvů a obuvi nabízí Shein také doplňky, jako jsou šperky, hodinky a vlasové doplňky, a také kosmetické produkty, jako je make-up a péče o pleť.

Příjemnou výhodou je možnost nakupovat na Shein česky. Výběr zůstává obrovský, stejně jako u ostatních jazykových mutací, a doprava na Shein je také poměrně rychlá.

Stinná stránka nízké ceny a Shein doprava

S rozvojem rychlé módy byl vzestup internetového obchodu Shein nevyhnutelným jevem. Tato společnost dokáže doručit zboží téměř kamkoliv na světě a Shein doprava navíc není ani drahá. Na rozdíl od tradičních prodejců módy se model rychlé módy společnosti Shein zaměřuje na rychlou výrobu zboží, jakmile se objeví nějaký trend.

To umožňuje zákazníkům držet krok s nejnovějšími styly mnohem dříve, než kdyby nakupovali v tradičním obchodě. Společnost Shein navíc každý týden nabízí různé kolekce, takže zásoby jsou stále čerstvé a aktuální.

Nejen pro ty, kteří dbají na životní prostředí, je však třeba poznamenat, že Shein nemusí být nejvhodnějším místem pro nakupování. Vzhledem k rychlosti a cenové dostupnosti módy může být masová výroba značky Shein a její závislost na syntetických materiálech považována za neudržitelnou a škodlivou pro životní prostředí.

Kromě méně kvalitního syntetického materiálu je potřeba vzít v potaz také pracovní podmínky zaměstnanců firmy. V případě fast fashion bývají často nedostatečně placeni, pracují i děti a vše se odehrává v prostorech špatně přizpůsobených pro práci.

Práce probíhá s velkým tlakem na kvantitu vyrobeného zboží, což se projevuje i na jeho kvalitě. Časté jsou i negativní recenze na Shein, které poukazují na špatnou kvalitu materiálu a provedení. Je tedy na zvážení, jestli se toto oblečení opravdu vyplatí, nebo se ve výsledku prodraží. 

Další články autora

Zanechat komentář

Lifestyle magazín Pro Ženu, vám poradí s módou, krásou a zdravím. Nechte se inspirovat příběhy impozantních žen a najít tipy na výlety, vaření a zábavu., Pak je magazín Pro Ženu ten pravý časopis pro vás!

@ od roku 2008 – vytváříme weby a publikujeme Komerční články